kelly-sikkema-XX2WTbLr3r8-unsplash

RELATIETHERAPIE

Soms ontstaat er verwijdering in een relatie tussen twee mensen. De emotionele verbinding, die zij in het begin vaak ervaren, voelen ze steeds minder vaak of helemaal niet meer. Het herstellen van de emotionele verbinding, is het belangrijkste doel van de therapie.

Relatietherapie geef ik samen met collega-haptotherapeut Renze Boersma en geven we zowel in Friesland bij mij in de praktijk, als in Amsterdam, in de praktijk van Renze. Wij zien stellen gezamenlijk. Onze ervaring is, dat de dynamiek binnen de therapie anders is, dan wanneer de therapie door ons afzonderlijk wordt gegeven. Hierdoor ontstaat er als vanzelf een betere balans, wat bijdraagt aan de slagingskans en de effectiviteit van de therapie. Patronen en gedragingen worden sneller zichtbaar en voelbaar.

Door samen te kijken naar wat er in jou geraakt wordt binnen de relatie en dit te herkennen en te erkennen kun je dit delen met je partner. Je blijft zelf verantwoordelijk voor wat er bij jou van binnen gebeurt en hoe je dit naar buiten brengt. Vaak zien we dat de verantwoordelijkheid hiervoor bij de partner wordt gelegd, die daarop vaak afwerend of afwijzend reageert, waardoor er onderbrekingen komen in het contact.

Tijdens de therapie leer je je te openen naar de ander door middel van gesprek en oefeningen. Hierdoor komt er inzicht in elkaars patronen en gedragingen en wordt er voelbaar wat er gebeurt binnen de relatie. Het koppel leert anders met elkaar omgaan, waardoor de emotionele verbinding wordt hersteld.

Uitgebreide informatie over relatietherapie, onze werkwijze en tarieven, vind je op de website van Renze & Pascalle, Relatietherapie Praktijk.

“Het lichaam liegt nooit”